Sunday, 1 January 2012

Goodbye 2011 and Hello 2012

Hye. Assalamualaikum, mintak maaf sebab lame tak post kat blog nih. Zul busy sangat sehingga tak sempat nak post. Korang sihat ? Zul sihat je. Alhamdulillah ke hadrat Allah sebab panjangkan umur zul sehingga hari nih :) Okeyy. Zul taknak panjangkan ceritaa, 2012 ? Alhamdulillah sekali lagii kerana kita dah masuk ke tahun 2012. Masuk tahun nih umur zul dah meningkat kepada EMPAT BELAS TAHUN. So , zul dah matang lah kan? Birthday zul lame lagi. Bulan November nanti. So , kalau tahun baruu. Ape azam baru korang tahun nih? Azam zul just nak belajar bersungguh-sungguh untuk menjadi mcm kakak zul. Kakak zul dapat straight A dalam PMR baru-baru nih. So , zul nak ikut jejak langkah diaa. Nak bahagiakan mak&ayah zul. Nak bagi diorang happy je selalu.2011 banyak kenangan manis yang zul lalui. First, dapat mewakili bola sepak bawah 15tahun untuk sekolah, second ? Dapat kasut bola baru jename ADIDAS. Untungkan ? Tapi zul tidak boleh bahagiakan mak&ayah zul dengan mendapat cemerlang dalam pelajaran. Dalam peperiksaan tahun , zul hanya mendapat tempat ke TIGABELAS. Jauh beza kan daripada no 1. Tapi tahun nieh, zul akan study hard dan nak dapat nombor 1 dalam kelas. InsyaAllah. Harap dimakbulkan oleh Allah. Kalau nak berjaya tuh, kena lah solat lima waktu. Takboleh lalai dah, sebab zul nih dah matang & baligh dah. 2012 nih, azam semua baru kan? 3.1.2012  dah nak sekolah dah. Belajar pelajaran yang baruu. Semoga zul mendapat keberkatan dalam mempelajari ilmu yang baru daripade cikguu. 2012 nih, semua baru kan ? Peralatan sekolah semua baru, kasut sekolah, baju sekolah, seluar sekolah. Kalau semua baru, mesti pelajaran kena hebat jugak kan? Cuti dah lame, so kena back to school pulak lahh. Dapat kawan baruu nantii. Ok. kepada sesiapa belum tercapai azam yang tahun lepas tuh. Buat lah kayy ? Semangat sikit beb :P And berazam menjauhi sifat-sifat keji. Contohnye , suka mengate orang , suke mencari kesalahan orang , bergosip bagai and same dgn waktu dengannye, Zul pon same , zul pon ade jugak sifat-sifat mcm tuh jugak. Tapi tahun baru nih , zul akn jauhi sifat-sifat mcm tuh kay ? Korang pon same lahh.  Semoga tahun 2012 nih be a nice untuk korang semua kay. B e memorable. Azam zul nak jadi anak yang baik , nak camera dslr. Hahah ,  Benda dah lepas , takpayah kita nak ungkitkan lagi kan ? Apa yang terjadi dulu , zul jadi pengalaman and try untuk  zul yang baruuu. Semua yang buruk jahat dalam diri  ni moga  dibersihkan , dan elemen baru wangi baik  terus  diserap dari hujung rambut sampai hujung kaki . Kayyy. Semoga 2012 nih exciting untuk semua orang. Ammiiinn.  Okayy itu saja , nanti zul update lagii kay ? btw , HAPPY NEW YEAR kengkawan , i love you, muuahh. Assalam.

Wednesday, 9 November 2011

10 NOVEMBER 2011

Hi , Assalamualaikum Wabarakatuh :) Alhamdulillah masih lagii berkesempatan untuk menulis di blog nih XD Btw , mintak maaf sgt-sgt sbb lama tak post kt blogg nih . Kerana busy di sekolah di akhir-2 tahun nih , byk program di sekolah . Maklumlah sekolah dh nak habes , kena lah byk sikit kerjaaaa . Haaa , tau tak apa maksud topik di atas ?Tarikh ini paling bersejarah dalam hidupp aku , tarikh ini jugak tarikh yang aku mula menjejaki muka bumi ALLAH iniii , ibu aky yang melahirkan aku dgn penuh kasih sayang , dgn penuh kesakitannn dn dgn penuh berdarahhh , InsyaALLAH semoga umur aku dipanjangkan oleh ALLAH SWT . Amiin Ya Robbal Alaminn :) Tarikh ini sgt bermakna sgt untuk akuu , aku happy bila tarikh ini muncul juga dlm hidup akuu :) Aku hargaii juga wish korang kt akuuu :( Nak bagii hadiah pon takpe , taknak pon takpee :) Yang penting wish korang kat akuu , aku hargaiii sgt-2 :) Sekarang kt facebook , dhaa 120 wish akuu , gila happy gilaa doehhh InsyaALLAH aku akan bertemu lagii tarikh ini tahun depan jikalau umur aku dipanjangkan lagiii , Aku pon nak hidup panjang kt bumi iniii , itu pon diizinkan oleh ILLAHI lagiii . Aku akn berdoa kpd ALLAH untuk memanjangkan umur . InsyaALLAH eayh . Korang pon doa jugak lhaa yaaa . Okeyy , setakat ituu sahajaa yaaa.Minta maaf sebab tak post banyak-banyak sbb takde idea.That's all.Kbaiii.Assalamualaikum:)Jumpa lgi


Monday, 10 October 2011

FINAL EXAM ._____.

Assalamualaikum, ya Allah ya ampun ya Robbi. lamanya aku tak update blog. bukan setakat tak update siap dengan tak jenguk langsung pon. blog ni ibarat habis madu, sepah dibuang . Hehe . Malas sgt nak update blogg .Sebab minggu neh nak dah nak exam . Final exam pulakk tuh. Aduyai . Kalau aku lulus final exam neh. aku akan pidah sekolah doh  . Bndar darulaman atau tatar je lah xD . Hohoho . Tapii aku neh pegi bbd doe . Lagiii best :) Final exam neh akn menentukan sekolah mana yang aku akn pindah . hoohoh . Ak taknak pegi sekolah tuh lagii . Bosan dan ganas tambah ada budak-2 gengster :) Lepas exam. ade pertandingan luar musim . pemilihan atlet  bola sepak atau lari pecutt . Confirm aku nak masuk tuh :) Kakak aku exam and the aku pulak exam . Hohoh.Exam neh confem susah nak buat . Tambah-2 lagii pelajaran al-azhari :) Aduhhh . lagii lah buat aku mabukk nak buat tuh :) susah derr . kalau pelajaran akedemik tuh . takpelah jugakkk . InsyaALLAH aku buleh buat sume kertas final exam .Hahah . Kalau aku lulus . buleh lah mintak keluar pegi City Plaza ngn kawan. Hehe :) Okey lah :) iitu je lah aku nak post kalii neh :) Taknak post bnyak-2 . Keliru nantii korang bace . okey eayhh :) Assalamualaikum . Kbaii :) Jage diri baik-2 aww :D Doakan aku semoga berjaya dalam final exam mingguu neh . Doa korang sgt diperlukan untuk membantu aku . Byeee :)

Thursday, 8 September 2011

Selamat Hari Raya

Assalamualaikum semua , haha , tak lambat lagii kan aku nak wish raya kan kat korang . baru 9 hari raya . kehkeh . Lame dah aku tak tulis blogg . Hehehe . Malas dowh . hehe . Hari neh aku nak tulis blogg and nak masokkkan gambar raya . Hehe . Okeh  . Korang dpad duit raya banyak ke ? Aku besa-2 macam neh pon dapat lagii dowh . Dibawah neh koleksi-2 gambar hari raya , dan gambar aku pon ada . Poyo nak mampus !


Gambar diatas neh paling poyo . gambar di hari pertama raya . Saja-2 nak ambil gambar .
haha . Buh dalam facebook , buat profile picture .K , baju raya aku tahun neh warna hijau eayh .


Yang ini pulak bersalam - salaman . Bermaafan dengan ibu bapa .
Memang begitu lah kalau tibanya Hari Raya . Dengan salamm . Hehehe . 



Itu diaaa . pasangan ' suami isteri ' bercium dan bersalaman antara satu sama lain . 
memintaa maaf . hehe . sori gambar agak blurr yang nih  . sempat ta sempay nak tangkap . hehehe




Adek dengan kakak yang hensem dan cantik atau manis . 
hehe  . Semapt lagii nak posing . Btw . cantik oww edit dan yang camera man tuh tangkap . huhu XD


Tuddiiiaaa , awek cun ooooh ! sayyida nafisa .
so cute . Pandai posing arr hang adek ooiiiii ! haha . aku yang tangkap neh . 
pandai senyum dalam kereta , kehkehekeh 


Okeh . model terkenal di dalam keluargaa akuu . Budaknyaa sngat cute and suka senyum .
heheh ! Model terkini bayi sayyidaa nafissaaa. HAHAHAH ! :-)


 Okeh . ibu dan anaknyaa . Masa neh pi beraya . Sempat lagiii nak pose .
Cantiknyee mak aku neh kan . *perasan gila akuu neh* hehe , sekejap je pon nak persan tuh . XD

 

Woii . korang buat ape neh . ooo , style korang eayh . HAHA . 
okeh-2 aku faham ape yang korang buat . XD . Sangat hebat ape yang korang buat tuh .
HAHA ! 


Okeh . Setakat ituh saja aku nak upload kat blogg aku . Nak tengok selanjutnyaa tengok at facebook aku ookehh.  Zul Fahmy . Heheeh . Okeh . Selamat hari raya sekali lagii . 
Assalamualaikum . Kbyee . Take care korang . 


Sunday, 28 August 2011

Tak Tawu Nak BuatTitle Apew ! (:

HeyHeyHey (: ! Aku nak mintak maaf if ade wat kaurang terase or tersilap kate ! Sebenarnyer memang banyak kowd , tp aku tak tawu (; Selase or Rabu da boleh party ! Bagi budak lelaki , dengan rambowt mohawk ! Dengan dak perempuan aku tak tawu lah . Manelah tawu , tak pakai baju ker an ==' Trend ! Makan lah banyakbanyak . Biar gemock , baru best . And , datang awh umah aku . Kalau datang , makan goreng pisang denagan duet ! Banyak mak aku kasi duit ! Awhhh . 20 sen ! Banyak an ? Okeyh hubby and lubby ! Bubye . Maaf Zahir Dan Batin . Like if kaurang paham ! ^^ Aku un tak paham apew aku tulez (: ==' Sapew yang tak tag uh , aku sorry lah yer . Aku un tak ingat sangat . Raye sakan lah kate kan ^^

Tuesday, 12 July 2011

SUNYI :(

hai suma , sowi lama ta post blogg . besa lah . exam katakan , tpi mcm tuh lah , gagal jugaa , ha , baca lah post yang zul buat nieh -------> (sunyi tanpa mesej dan col . huh . bosan pon ada di dalam diri aku pon . hurm :( exam pon teruk sikit , henset pon kena rampas lawh . huhu , i was failed in exam . so sad , aku tidak dapt menggembirakan ibu bapa aku , sakit hati pon ada , dowh . pelaharan akedemik 2 saja ta lulus . sejarah dan bm . huhuks . pelajaran tuh sgt senang bgi aku , tapi aku  ta boleh bgi dapat A ! 





ha , mcam nieh lawh ,
gagal , gagal , gagal dan gagal . tapi aku ta nak mcm nieh . aku nak lulus suma .
guru kelas aku kata , aku nieh disiplin terok skit , 
mcm aku ta bengang  bila guru cakp mcm tuh , -,-
aku rasa malu lawh . mak & bapa mana ta bengang dan marah kan 
balek tuh . kena sound lah . tuh yg aku ta maw tuh . len kali , aku kena lah belaja lebih keras lagi . keh .
hari nieh pown aku ta pegi sekolah . huhu . amek cuti lawh . dua hari pulak tuh .
so , duduk umah sorang - sorang  main facebook & baca buku dan tido !
haha ! tido - tido . aku nieh bukan apa , bukan suka bagi mak & bapak aku malu ,
tapi . dah ta lulus  . nak buat gena noh . 
oukeh lah . itu saja lah aku nak post pon . so , len kali lah aku post keh . 
oukeh . byeee , see u anytime .
assalamualaikum . .
take care yea . 

wrired by : SetanMings ~ ~

Thursday, 2 June 2011

Ass Hole !

She : Hey  you
Me: Hey
She : Nak couple boleh ?
Me : erkk pasai apo hang nak couple ngan cek ?
She : sebab you handsome
Me : Yeahh ! ur the mos stupidlavida. Mintak coup ngan aku sebab aku handsome -..- STUPID FUCKING BITCH !