Sunday, 1 January 2012

Goodbye 2011 and Hello 2012

Hye. Assalamualaikum, mintak maaf sebab lame tak post kat blog nih. Zul busy sangat sehingga tak sempat nak post. Korang sihat ? Zul sihat je. Alhamdulillah ke hadrat Allah sebab panjangkan umur zul sehingga hari nih :) Okeyy. Zul taknak panjangkan ceritaa, 2012 ? Alhamdulillah sekali lagii kerana kita dah masuk ke tahun 2012. Masuk tahun nih umur zul dah meningkat kepada EMPAT BELAS TAHUN. So , zul dah matang lah kan? Birthday zul lame lagi. Bulan November nanti. So , kalau tahun baruu. Ape azam baru korang tahun nih? Azam zul just nak belajar bersungguh-sungguh untuk menjadi mcm kakak zul. Kakak zul dapat straight A dalam PMR baru-baru nih. So , zul nak ikut jejak langkah diaa. Nak bahagiakan mak&ayah zul. Nak bagi diorang happy je selalu.2011 banyak kenangan manis yang zul lalui. First, dapat mewakili bola sepak bawah 15tahun untuk sekolah, second ? Dapat kasut bola baru jename ADIDAS. Untungkan ? Tapi zul tidak boleh bahagiakan mak&ayah zul dengan mendapat cemerlang dalam pelajaran. Dalam peperiksaan tahun , zul hanya mendapat tempat ke TIGABELAS. Jauh beza kan daripada no 1. Tapi tahun nieh, zul akan study hard dan nak dapat nombor 1 dalam kelas. InsyaAllah. Harap dimakbulkan oleh Allah. Kalau nak berjaya tuh, kena lah solat lima waktu. Takboleh lalai dah, sebab zul nih dah matang & baligh dah. 2012 nih, azam semua baru kan? 3.1.2012  dah nak sekolah dah. Belajar pelajaran yang baruu. Semoga zul mendapat keberkatan dalam mempelajari ilmu yang baru daripade cikguu. 2012 nih, semua baru kan ? Peralatan sekolah semua baru, kasut sekolah, baju sekolah, seluar sekolah. Kalau semua baru, mesti pelajaran kena hebat jugak kan? Cuti dah lame, so kena back to school pulak lahh. Dapat kawan baruu nantii. Ok. kepada sesiapa belum tercapai azam yang tahun lepas tuh. Buat lah kayy ? Semangat sikit beb :P And berazam menjauhi sifat-sifat keji. Contohnye , suka mengate orang , suke mencari kesalahan orang , bergosip bagai and same dgn waktu dengannye, Zul pon same , zul pon ade jugak sifat-sifat mcm tuh jugak. Tapi tahun baru nih , zul akn jauhi sifat-sifat mcm tuh kay ? Korang pon same lahh.  Semoga tahun 2012 nih be a nice untuk korang semua kay. B e memorable. Azam zul nak jadi anak yang baik , nak camera dslr. Hahah ,  Benda dah lepas , takpayah kita nak ungkitkan lagi kan ? Apa yang terjadi dulu , zul jadi pengalaman and try untuk  zul yang baruuu. Semua yang buruk jahat dalam diri  ni moga  dibersihkan , dan elemen baru wangi baik  terus  diserap dari hujung rambut sampai hujung kaki . Kayyy. Semoga 2012 nih exciting untuk semua orang. Ammiiinn.  Okayy itu saja , nanti zul update lagii kay ? btw , HAPPY NEW YEAR kengkawan , i love you, muuahh. Assalam.

No comments:

Post a Comment